tisdag 24 augusti 2010

Skolstart

Klockan 07.15 i morse undrade sonen om han kunde cykla i väg till skolan.
- Jag vill komma i tid och hinna träffa kompisarna innan det ringer in, sa han.
- Men lilla gubben, det är på tok för tidigt. Du kan ju inte stå helt ensam på skolgården, det är förmodligen bara vaktis där så här dags, svarade jag honom och fortsatte sedan.
- Vänta 20 minuter i alla fall, så kan du åka sedan.
Efter en kvart hade han väntat nog och åkte i väg och det var väl helt ok, det var ju "bara" 35 minuter till skolstart och det tar max 10 minuter att cykla dit.

Behöver jag säga att han längtade efter att börja skolan. Nu är det bara att hoppas att längtan håller i sig också när läxorna börjar komma.

Bartolomeus har namnsdag i dag och det är den dagen som räknas som början på hösten. Man ska dessutom plocka malört i dag på Bartolomeusdagen, för det är då den är som mest magisk.

Så ut och hoppa nu och hämta en kvist att krydda brännvinet med......

Stackars Texas har fått eksem eller sk hotspot på svansen och det kliar når förskräckligt på honom. Har under några dagar baddat och baddat men inte fått bukt med det. Så nu har den lille stackarn fått en strut att ha på sig så han inte ska komma åt och klia upp det hela tiden. Oj, vad jobbigt han tycker det är, både med kli och strut.
Familjens terrorist passar såklart på att vara extra busig och bråkig med farsan nu när han är lite indisponibel. 

Snälla matte, måste du fota just nu. Känner mig inte riktigt till min fördel i dag.
Hoppas innerligt att det snart ger sig så han slipper klådan och bihanget om huvudet samt tjuvnyp av Tyson. Vår "personlige" djursjukvårdare trodde att det skulle gå hyfsat fort, tack och lov, då det inte var alltför fult eksem.

Alltid gör det sitt till, sa myran, när hon pinkade i sjön.

Ha en skön kväll, för det ska jag ha. Kram från grönalund.

Dagens Citat: " En del människor blir aldrig vilda och galna. Vilka i sanningen ohyggliga liv de måste leva"
Sagt av författaren Charles Bukowski (1920-1994), som inte bara skrev böcker utan även manuset till den suveräna filmen Barfly med Mickey Rourke i en av de ledande rollerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar